seriøst studere teologi?

Dette er det spørsmålet jeg tror mange tenker når jeg sier at jeg studerer teologi og ledelse, spesielt førstnevnte er et ladd ord. Ingen tør å si det høyt, noe som er ganske forståelig i den sosiale verden med aksept og fasade.

Jeg går, som tidligere skrevet, på Høyskolen for ledelse og teologi som ligger på Stabekk. Der tar jeg en bachelor i teologi og ledelse sammen med en herlig gjeng andre. Dette er nok virkelig kjernen bak bloggnavnet, og grunnen til at det ble nettopp pastorfrue. David og jeg har visst i en del år nå at vi om noen år ønsker å jobbe som pastorer i en kirke/ menighet – disse ordene brukes om hverandre. Selv om jeg visste dette i fjor høst da jeg startet på BI, følte jeg allikevel at jeg skulle velge en “vanlig” utdanning. Teologi er karakterisert som for lett og slækt blant mange. Etter et halvt år på BI skjønte jeg at jeg hadde valgt feil, og at de aller fleste utdanner seg til det de skal jobbe som.

// Så fint å kunne flytte blikket bort fra seg selv, og opp mot noe som er større enn seg selv på en vanlig skoledag – ofte lite hensiktsmessig med blikket festet på meg selv og mitt. Hver tirsdag har vi Chapel, som er et kort møte med preken og lovsang.

Da jeg byttet over etter jul, kjente jeg veldig fort at dette var riktig valg. På HLT går jeg et målrettet løp, som gir meg dypdykk og bredde i det yrke og den livsstilen jeg ønsker.

// Vært snikfotograf på skolen i dag, hehe.
// Så fint område rundt skolen – vannet er rett nedenfor med brygge ut.

I dag var første dag på høyskolen igjen etter ferien, og det var faktisk veldig fint å komme i gang igjen. I våres kjørte jeg bil til Stabekk, men nå tar jeg toget og går det siste stykket til skolen fra stasjonen – det er helt supert! Skjønner ikke hvorfor jeg kjørte i fjor, når jeg kan sove, lese, se på Netflix og mye mer på toget 🙂 Så helt seriøst, på ordentlig og ekte: Jeg studere teologi, og det er ingen lek – selv om det er veldig gøy, og til tider mindre gøy. Jeg tror at hvis man finner det studiet man klarer å senke skuldrene på og føle at er rett, uten å tenke på hva alle andre mener – da vil man bli god innenfor område også.