et ambisiøst prosjekt

God kveld♡ Dagen har vært full av avtaler, noe som egentlig er veldig hyggelig. Tannlegen var den avtalen som var minst hyggelig, men det må til i blant. Nå i kveld har jeg bakt 60 (!) rundstykker, og jeg startet kl 21. Dette er prosjektet overskriften henviser til.

Helt siden David og jeg giftet oss i oktober i fjor (snart ett år siden, tenk det), har jeg bakt grove rundstykker. Vi har omtrent aldri handlet brød i butikken, ettersom jeg har passet på å fylle opp fryseren. Vi har nå vært tomme for rundstykker et par dager, og jeg toppen like så godt kvelden med to porsjoner jeg – dette kan bli en lang kveld ser jeg 😉

ingrredisern

heving
// Deig nummer 1 er satt til heving.
ferdigdeig
// Ferdig hevet; runde 1.

forkle

rund
// Klar til heving runde 2, før steking.
mange
// Kveldsmaten er klar!
// Første brett ferdig.

Disse er heldigvis veldig enkle å bake. Det er så koselig å ha hjemmebakt når vi får besøk! Håper jeg snart kan si god natt… Vi snakkes i morgen 🙂

2 Kommentarer

 1. Victoria 22. august 2018 at 08:16

  Hei! Kunne du ha lagt ut oppskriften på rundstykkene???

  1. Anniken Marie Hansen 23. august 2018 at 12:15

   Hei Victoria 🙂 Så klart!
   Her er den:
   – 1 kg hvetemel
   – 400 g sammalt hvete (grov)
   – 1 pose tørrgjær
   – 1,5 dl solsikkekjerner (kan sløyfes)
   – 1-2 ss linfrø
   Dette blandes sammen i en kjøkkenmaskin

   – 8, 75 dl melk (lunken, varmet opp)
   – 0, 75 dl olje (nøytral, helles i melken)
   Deretter helles det våte i melblandingen i maskinen

   Deigen heves i 1 time, og rundstykkene etterheves på brettet under plastfolie i ca. 40-50 min.
   Pensles med melk før steking. 200 grader på midterste rille i ca. 20 min.

   Jeg lager ofte to deiger rett etter hverandre, og får derfor veldig mange 🙂