jeg svarer

God søndag? Vi er på Kvitfjell med Ellen, Thomas, deres barn og en familie som jobber med Zappmeet i Sverige – og koser oss veldig! I går gikk vi en god tur på langrenn, men i dag snør det godt så vi får se hva vi gjør. Fastelavnsboller skal i alle fall bakes✨

83DE6412-7826-4134-8D1F-8D55D75410BB910A46AA-977B-47DE-B99B-126C6EB7A67F

Veldig hyggelig at det kom inn en del spørsmål, og her kommer svarene! Flere av spørsmålene var nokså like, så jeg har her slått de sammen til hovedspørsmålene som gikk igjen.

Hvor lenge tenker dere å bo i Polen?

Vi skal bo i Krakow så lenge det trengs for Zappmeet, også får tiden vise hvor lenge det er. Veldig deilig å oppleve litt annet for en periode. Våren kommer med stormskritt i Krakow nå, og det er herlig!

Hvordan går det med Alma?

Det går veldig fint med Alma. Hun må være verdens mest tålmodige pus (sitat Jessica), haha. På mandag dro vi fra leiligheten i Krakow kl 1245, og var tilbake i leiligheten i Moss kl 2145og Alma har omtrent ikke klaget noen ting. Hvis noen går bort til buret hennes og skal snakke med henne, så snakker hun tilbake – ellers hører vi ikke noe fra henne. Det er fantastisk at det går så bra å reise med henne! Hun er utrolig tilpasningsdyktig og nysgjerrig i møte med nye steder også.

45087C24-A96C-4455-B95B-C78E3C6661C1

Hvor lenge har du vært kristen?

Jeg har alltid vært veldig tilfreds med livet, selv om jeg også så klart har opplevd såre ting. Da jeg var rundt 13 år husker jeg at jeg følte at livet var ganske tomt – jeg manglet på en måte noe, men ante ikke hva. Jeg hadde fine venner og familie, manglet ingen materielle ting – men manglet likevel noe. Jeg har alltid trodd på at Gud finnes der ute et sted gjennom kristne foreldre og besteforeldre, men skjønte ikke hvordan han skulle ha noe å si for meg.

Da jeg var 13-14 år og skulle stå til konfirmasjon, noe jeg gjorde i menigheten 3:16 i Fredrikstad, dro vi til en kristen ungdomsfestival. Her skjønte jeg at Jesus, som Guds sønn, gjorde det slik på korset for 2000 år siden at jeg kan ha et personlig forhold til Gud. Gud kan være veldig nær og tilstede i mitt liv. Jeg opplevde da at jeg fikk en ordentlig fred på innsiden, og at tomrommet ble fylt – noe jeg er overbevist om at alle som ønsker kan oppleve.

Hvordan interiørstil liker du i hus og leilighet?

Jeg liker egentlig ganske mange forskjellige stiler. Nå som vi bor i leilighet inspireres jeg av blant annet @scandinavianhomes på IG. Jeg er nok litt rar og henger meg med på trendene som kommer og går også 🙂 Ellers drømmer jeg nok om enebolig hvor det er høyt under taket og store lysekroner, slik som @carolinebergeriksenno har det. Én gjennomført stil er viktig for meg, men hvilken avhenger mer av trendene tror jeg.

Skjermbilde 2019-03-03 kl. 11.55.59
// Bilde lånt av @scandinavianhomes, IG.

Hvor er du om ti år?

Ti år frem i tid håper jeg vi har enebolig, med eller uten lysekroner – haha. Da tror jeg også at vi har to små barn, noe som er helt rart å tenke på nå. Samt håper jeg at vi jobber fulltid i kirke mot å bygge en relevant og moderne kirke, som kommuniserer de gode nyhetene om Jesus, Gud og Den Hellige Ånd – som tilstedeværende i hverdagslivet. Uten å legge skjul på det som står i Bibelen, for jeg tror dette er så relevant for alle mennesker i dag – dog du kanskje ikke tror det.

Har du farget håret brunt igjen?

Det stemmer! Jeg hadde blondt hår cirka et halvt år, men kjente at jeg aldri ble tilfreds med det. Følte meg ikke helt som meg selv, dog jeg synes det var fint. Dermed ble det brunt igjen nå i januar, og jeg har ikke angret siden 🙂

3F26AD5C-A2B5-4C10-8294-C3275C2EE064

Hvordan takler du hverdagens oppturer og nedturer?

Hverdagen er ingen rosa sky, selv om man tror på Gud. Likevel opplever jeg at jeg stiller sterkere i møte med nedturer. Jeg har noen å lene meg på og be om hjelp – uten at dette behøver å være naivt. Oppturer er som regel lite å takle i den forstand, men jeg ønsker å ha med Gud der også. Jeg stoler på han, og dette har vist seg som en veldig god ting å gjøre.

Hva jobber mannen din med?

David jobber med å utvikle appen Zappmeet, samtidig som han jobber med å levere markedsføringstjenester til Arca Nova. Zappmeet skal straks lanseres i Norge og flere andre land, så dette blir spennende måneder!

Hvor lenge har dere vært gift?

Vi giftet oss 28. oktober 2017 – dermed har vi snart vært gift i 1,5 år. Tiden bare flyr avgårde, samtidig som vi opplever ekstremt mye også. Livet med deg er veldig fint, David?

Hva gjør du i Polen?

Jeg jobber fortsatt mot en bachelor i teologi og ledelse, og er på andre året nå. Derfor leser jeg to fulle dager i uka mens jeg er i Polen, og jobber med Zappmeet rundt tre dager per uke. Dette har vært en god rytme å være i, og jeg gleder meg til å komme inn i den igjen til uka. Vi reiser tilbake til Polen på tirsdag.