oppskrift: proteinboller

God kveld! Det var flere som ønsket oppskriften på proteinbollene, og derfor kommer denne i dag? I går leverte jeg oppgaven jeg hadde planer om å levere, og det var SÅ deilig! Da er det endelig bare to (store) oppgaver to go.

3b408d7b-be56-4cd4-b46e-b61c9ecff96a

Jeg smakte disse for første gang hos mamma, og er usikker på hvor hun har oppskriften på disse fra. Jeg elsker at de metter så godt, at de faktisk smaker godt og er sunne – dette er dessverre ikke den mest vanlige kombinasjonen man kommer borti, så derfor er det bare å slenge på seg forkleet! Du trenger dette til ca. 25 boller:

♡ 6 egg
♡ 1 stort beger Cottage Cheese
♡ 400 g lettkokte havregryn
♡ 200 g strimlet skinke // en pose frosne bringebær
♡ 2 ts bakepulver
♡ 2 ts vaniljesukker (kun hvis du lager med bringebær)
♡ Litt salt

  1. Bland alt uten om havregrynene sammen i en bolle. NB! Hvis du bruker frosne bringebær i stedet for skinke, vent med disse til steg 3 – så sant du ikke ønsker en rød røre.
  2. Deretter tilsetter du havregrynene, men føl deg litt frem med mengden. Konsistensen skal være fast og seig. Hvis du har brukt for lite havregryn, vil det renne litt egg ut under bollene ved steking.
  3. Når alt er blandet godt sammen kan du begynne å forme bollene i hendene. Jeg bruker en slik scoop for å forme alle bollene like og i passe størrelse. Hvis du bruker frosne bringebær, kan du her dytte tre bær inn i hver bolle mens du former den. Greit å ha vasket hendene før dette steget 😉

Bollene stekes deretter på 200 grader varmluft, slik at du kan steke to brett om gangen – ett lengre oppe i ovnen, og ett lengre ned. Etter ca. 15 minutter vil de være gylne og fine.

Dette har blitt mitt faste mellommåltid i veska, og de går fort unna nå som jeg sitter hjemme og skriver eksamensoppgaver. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha inni disse. For meg er de med skinke mer mat, og de med bringebær mer kos 🙂