kakeprat & festdag

God mandag? Hvilken nydelig 17. mai vi fikk med vakkert vær☀️ Jeg kjente det stakk litt i meg å ikke ha på seg bunad, så neste år blir det bunad samme hvordan været er – og heller skifte til kjole på ettermiddagen. Jeg har Nordlandsbunad i blå, og er veldig glad i den?

Vi hadde ikke store planer for dagen, så vi tok det rolig på morgenen. Jeg hadde et stort ønske om å dra til byen i Sarpsborg for å få litt 17. mai-stemning, før vi skulle til mamma og Øystein på lunsj, men dette ble nedstemt 😉 Derfor endte vi opp med å dra rett til snitter og kaker, noe som smakte fantastisk! Det er ikke sant at snitter kun er for gamle mennesker, eller hører til kun ved ett eller annet års lag.

Den første kaken jeg bakte var en enkel langpannekake – vaniljekake med karamell- og kaffeglasur. Jeg har lenge ønsket å kunne ha en god oppskrift på en kake i langpanne, som jeg kan slenge sammen hvis noen trenger en kake – og dette er svaret på det! Denne er magisk god, og litt mer fancy enn en vanlig sjokoladekake.

dd628203-f497-4f69-9afd-67b1dc2149bb
// SÅ sterkt lys, men så takknemlig for været!
cc1b33c8-8fdd-4f47-8f3c-588805d7aabc
// Mammas bringebæriskake med marengsbunn – NAM! Og ikke minst fine mormor i bakgrunn♡

Dette ble kake nummer to, som ble med ut på hytta til familien til Davids søster på ettermiddagen. Ida Gran-Jansen har mange gode oppskrifter, og denne er inget unntak. Jordbær og bringebærmousse-kake finner du her. Jeg hadde ikke brukt gelatinplater siden barneskolen, men det var heldigvis ikke noe problem! Vi er heldige som har så fine familier på hver vår kant – TAKK♡


Denne uken er det skriving av siste eksamensoppgave i faget teamarbeid og relasjonsledelse, hvor jeg oppgaven er å analysere et gruppearbeid vi har vært gjennom. 28. mai er fristen – så her er det ingen tid å miste! Litt stresset kjenner jeg at jeg begynner å bli, men jeg må bare komme i mål 🙂